Navigatie

Antibiotica in biest? Nee!

We krijgen weleens de vraag of er antbiotica in de biest zit. Het antwoord is nee, er zit gegarandeerd geen antibiotica bij ons in de biest. We zijn naast Skal gecertificeerd omdat we een biologisch bedrijf hebben ook USDA gercertificeerd voor de koeien. Dat houdt in dat we geen antibiotica mogen gebruiken bij onze koeien. Kijk voor meer informatie eens op de site van Skal over de USDA-certificering.

Dit betekend natuurlijk niet dat onze koeien nooit ziek worden. Hiervoor hebben we samen met de dierenarts een behandelplan opgesteld met welke alternatieve methoden we de dieren kunnen behandelen. Zoals pijnstillers en knoflook bijvoorbeeld. Klik hier voor meer informatie over knoflook als alternatief voor antibiotica.

Als het echt niet anders kan dan schrijft de dierenarts wel antibiotica voor en moeten we de koe apart houden. Wanneer ze weer herstelt is moet ze van het bedrijf af. Dit komt gelukkig bijna nooit voor. Wij hebben de stap naar de USDA certificering gemaakt omdat ons antibiotica gebruik al minimaal was waardoor het een kleine stap was.

 

Openingstijden Winkel 'Het Keldertje'

  • Dinsdag: 13.00-16.00
  • Donderdag: 13.00-15.30
  • Zaterdag: 10.00-13.00

Adrianahoeve

Wat leuk dat u een kijkje komt nemen bij ons op de site. Mijn naam is Lisa Kool-van Geffen en ben getrouwd met Gerben Kool.  Samen met Gerben en zijn ouders runnen wij de boerderij. Dirk en Ina, de ouders van Gerben, hebben al 25 jaar naast de boerderij ook vlees verkocht van eigen varkens, koeien en schapen. Nu mag ik het voort zetten. 

Graag laat ik jullie op de site zien wat wij doen en dus ook waar ons heerlijke linschotense landgoed vlees vandaan komt. We werken hier allemaal met veel plezier en doen ons best om de dieren een zo aangenaam mogelijk leven te geven. Ook ik werk hier met heel veel plezier en vind het een fijn idee om te weten waar het vlees wat wij eten vandaan komt

 

 

Gastenboek

  • 17-06-2018 - Goedendag, volgens marktplaats verkoopt u ook kriel kippetjes. Kunnen we...  lees meer
  • 13-05-2018 - Ik woon in denhaag en mijn vr zag is of...  lees meer
  • 23-01-2018 - Op de yoghurt pakken staat een tekeningetje om de pakken...  lees meer
Plaats een bericht
© 2017 - 2018 Adriana-hoeve | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel