De Koeien

Op de Adrianahoeve lopen op dit moment 130 melkkoeien, dit zijn de koeien van 2 jaar en ouder en die minimaal 1 keer gekalfd hebben. Van deze koeien staan er gemiddeld 20 droog, dat wil zeggen dat ze niet gemolken worden omdat ze binnenkort gaan kalveren. Een soort zwangerschapsverlof. En er lopen 70 jonge dieren, dit zijn de dieren van kalf tot ze 2 jaar zijn.

De rassenkeuze van de koeien zijn Holstein Frisian, Montbéliarde, Blaarkoppen en enkele Scandinavische roodbonten. Met name de Montbéliarde rund is heel geschikt voor de vleesconsumptie, zeer fijn van smaak. Het vlees gaat naar de winkels van de Groene Weg en de melk wordt geleverd aan Ekoholland. Deze coöperatie levert onder andere aan bekende merken in de supermarkt als Veco Zuivel, AH, maar ook aan Cono die er dan de biologische Beemsterkaas van maakt.

 

 

Openingstijden Winkel 'Het Keldertje'

  • Dinsdag: 13.00-16.00
  • Donderdag: 13.00-15.30
  • Zaterdag: 10.00-13.00

Adrianahoeve

Wat leuk dat u een kijkje komt nemen bij ons op de site. Mijn naam is Lisa Kool-van Geffen en ben getrouwd met Gerben Kool.  Samen met Gerben en zijn ouders runnen wij de boerderij. Dirk en Ina, de ouders van Gerben, hebben al 25 jaar naast de boerderij ook vlees verkocht van eigen varkens, koeien en schapen. Nu mag ik het voort zetten. 

Graag laat ik jullie op de site zien wat wij doen en dus ook waar ons heerlijke linschotense landgoed vlees vandaan komt. We werken hier allemaal met veel plezier en doen ons best om de dieren een zo aangenaam mogelijk leven te geven. Ook ik werk hier met heel veel plezier en vind het een fijn idee om te weten waar het vlees wat wij eten vandaan komt

 

 

© 2017 - 2021 Adriana-hoeve | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel