Adopteer een koe

Met onze boerderij doen we ook mee aan adopteer een koe. We houden 2 keer per jaar een adoptiedag waarbij het mogelijk is om een kijkje te nemen bij ons op de boerderij en te kijken hoe het met je adoptiekoe gaat. We proberen in het voorjaar de open dag zo te plannen dat dit gelijk valt met de welbekende koeiendans. En in het najaar wanneer alle koeien weer op stal staan, zodat de adoptiekoeien ook te bewonderen zijn.

14 april 2018 is de komende adoptiedag

 

Over adopteer een koe: 


Adopteer een Koe is in 2001 opgericht door burgers en stichting Milieubewustzijn (StiM) om de boeren te steunen bij de MKZ-crisis. De ziekte MKZ (mond-en-klauwzeer) kostte honderdduizenden dieren het leven. De beelden van (preventieve) ontruimingen en lege stallen hadden grote impact en uit sympathie met de boeren besloten veel burgers om zich aan te sluiten bij Adopteer een Koe.

Bijna 5 jaar na de MKZ-crisis telde Adopteer een Koe al ca 80 boerderijen met 2000 adoptievrienden en besloot men op eigen benen te gaan staan. Stichting Koevoet werd opgericht om het project verder vorm te geven. Verbinding en verduurzaming bleven de kernbegrippen van de stichting.

Op dat moment was het adoptieprogramma een totaal nieuw concept dat in eerste instantie niet erkend werd door overheid en maatschappelijke organisaties. Enkele jaren later echter, werd AEK succesvol gekopieerd door de acties als ‘adopteer een kip’ en ‘adopteer een appelboom’.


Kijk voor meer informatie op:  www.adopteereenkoe.nl 

Adrianahoeve

Wat leuk dat u een kijkje komt nemen bij ons op de site. Mijn naam is Lisa Kool-van Geffen en ben getrouwd met Gerben Kool.  Samen met Gerben en zijn ouders runnen wij de boerderij. Dirk en Ina, de ouders van Gerben, hebben al 25 jaar naast de boerderij ook vlees verkocht van eigen varkens, koeien en schapen. Nu mag ik het voort zetten. 

Graag laat ik jullie op de site zien wat wij doen en dus ook waar ons heerlijke linschotense landgoed vlees vandaan komt. We werken hier allemaal met veel plezier en doen ons best om de dieren een zo aangenaam mogelijk leven te geven. Ook ik werk hier met heel veel plezier en vind het een fijn idee om te weten waar het vlees wat wij eten vandaan komt

 

 

© 2017 - 2023 Adriana-hoeve | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel